Hermelín plněný lučinou
Sýrový pokrm - je lahodnou kombinací chutí obou použitých sýrů, kořeněných zeleným pepřem. K přípravě použijeme hermelín nepříliš zralý a lučinu.
Suroviny:
  • 4-6 kusů hermelínu, podle počtu strávníků
  • 1 lžička zeleného pepře
  • 1 balíček sýru lučina
  • sůl
    Na toasty:
  • vydlabaná hmota z hermelínů
  • špetka soli
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1/2 lžičky kari koření
  • veka

  • Příloha: pečivo

    Postup přípravy:
  • Z jedné strany hermelínu opatrně odkrojíme vršek tak, aby zůstal celý a posloužil nám později jako víčko a vnitřek sýra vydlabeme lžičkou.
  • Balíček lučiny osolíme a zamícháme do ní lžičku rozdrcených kuliček nakládaného zeleného pepře.
  • Ochucenou lučinou naplníme hermelín, přiklopíme odkrojený vršek a zabalíme sýr zpět do staniolu.
  • Takto upravený sýr necháme v chladničce ztuhnout.
  • Při podávání nakrájíme na trojúhelníčky.
    A co s vydlabaným vnitřkem?
  • Přidáme k němu do misky špetku soli, lžíci zakysané smetany a půl lžičky kari koření,
  • Rozmělníme důkladně vidličkou a směs namažeme na plátky veky.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]