Hermelín plněný lučinouSýrový pokrm - je lahodnou kombinací chutí obou použitých sýrů, kořeněných zeleným pepřem. K přípravě použijeme hermelín nepříliš zralý a lučinu.
Suroviny:4-6 kusů hermelínu, podle počtu strávníků1 lžička zeleného pepře1 balíček sýru lučinasůl
Na toasty:
vydlabaná hmota z hermelínůšpetka soli1 lžíce zakysané smetany1/2 lžičky kari kořeníveka
Příloha: pečivo
Postup přípravy:Z jedné strany hermelínu opatrně odkrojíme vršek tak, aby zůstal celý a posloužil nám později jako víčko a vnitřek sýra vydlabeme lžičkou.Balíček lučiny osolíme a zamícháme do ní lžičku rozdrcených kuliček nakládaného zeleného pepře. Ochucenou lučinou naplníme hermelín, přiklopíme odkrojený vršek a zabalíme sýr zpět do staniolu. Takto upravený sýr necháme v chladničce ztuhnout. Při podávání nakrájíme na trojúhelníčky.
A co s vydlabaným vnitřkem?Přidáme k němu do misky špetku soli, lžíci zakysané smetany a půl lžičky kari koření,Rozmělníme důkladně vidličkou a směs namažeme na plátky veky.
nahoru
ZPĚT do kapitoly
HOME