Košíčky s cibulí a mozzarellou
(Jo-Anne Cox a Elizabeth Towers:"1000 klasických receptů z celého světa", str. 98, Columbus Praha, 2000)

Košíčky s cibulí a mozzarellou-foto zdrojSuroviny:
  • 250 g rozmrazeného listového těsta (pokud bylo zmrazené)
  • 2 středně velké červené cibule na plátky
  • 1 červená paprika bez jader a slupky na proužky
  • 8 menších rozpůlených rajčat
  • 100 g pokrájeného sýru mozzarella
  • 8 snítek tymiánu.
    Postup přípravy:
  • Listové těsto rozválíme a ostrým nožem je rozkrájíme na obdélníky 8 x 4 cm -zbylé odřezky těsta uchováme.
  • Upravené těsto dáme na 30 minut do ledničky.
  • Rozmístíme pláty těsta na plechu vyloženém pergamenovým papírem.
  • Okraje plátků potřeme vodou a ze zbylého těsta uděláme po obvodu zvýšené okraje.
  • Cibuli nakrájíme na plátky a ty rozdělíme na čtvrtiny.
  • Rozpůlíme červenou papriku a zbavíme jí semínek.
  • Cibuli i papriku pečeme pod předehřátým grilem asi 15 minut.
  • Opečené půlky papriky vložíme do polyethylenového sáčku, uzavřeme a necháme je asi 10 minut zapotit; pak slupku snadno sloupneme např. pod vodou z vodovodu (můžeme je také opéci nad plamenem plynového sporáku) a dužinu pak pokrájíme na proužky.
  • Čtverce těsta pokryjeme stejně velkými čtverci alobalu a 6-10 minut pečeme v předehřáté troubě při 200°C
  • Alobal sejmeme a pečeme ještě dalších pět minut.
  • Do upečených "košíčků" z listového těsta vložíme cibuli, papriku, dále rozpůlená rajčata, kousky sýra a posypeme tymiánem.
  • Na závěr vložíme naplněné košíčky ještě asi na 15 minut do trouby a zapečeme dozlatova.
  • Podáváme ještě horké.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]