Palačinky plněné ricottou a špenátem - Crépes with ricotta and spinach
(Napo Faorenc aj.""The Great International Cookbook", International Culinary Society, New York 1988)

Palačinky s ricottou a špenátem-foto zdrojSuroviny:
Na náplň:
  • 1/2 šálku sýru ricotta
  • 3/4 šálku vařeného a nasekaného špenátu
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu nebo sýru Gran Moravio
  • sůl a pepř podle chuti
  • muškátový oříšek, nastrouhaný
  • několik lžíc čerstvé omáčky z rajčat.
  • Několik lístků čerstvé bazalky
    Postup přípravy:
    Příprava náplně:
  • Smícháme rozdrobený sýr ricotta, s nasekaným špenátem a parmazánem (nebo Gran Moravio), ochutíme solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku
  • Směsí naplníme později připravené palačinky, které zavineme a umístíme do máslem pomazané ohnivzdorné mísy.
  • Naplněnou misku strčíme do předehřáté trouby na 190°C na 10 minut.
  • Podáváme s rajskou omáčkou ozdobené čerstvými lístky bazalky.
    Příklad přípravy palačinek:
  • Smícháme v misce dvě vejce s 3/4 šálku + 3 lžícemi mouky a přidáme dvě lžíce rozpuštěného másla, špetku soli a postupně vmícháme asi jeden šálek mléka (podle viskozity směsi).
  • Na pánvi rozehřejeme trochu oleje rozlitého po dně pánve a na rozehřátý olej nalijeme postupně nalíváme připravenou směs na palačinky.
  • Každou palačinku osmahneme po obou stranách dozlatova a hotové je dáváme stranou a pak připravenou náplní plníme.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]