Palačinkové závitky se sýrovou náplní z Nizozemska
(Z magazinu pro zákazníky Albert : "Do Evropy s vlastním receptem", 2004 , nizozemská kuchyně)

Suroviny:
  • 2 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na nudličky
  • 4 vejce
  • 500 ml mléka
  • 150 g hladké mouky
  • sůl a pepř
  • 20 g másla
  • 20 ml oleje
  • 150 g vařené šunky
  • 150 g plátkového eidamu
  • pórek
    Postup přípravy:
  • Do mléka rozklepneme vejce, rozšleháme a po částech vmícháme mouku.
  • Dochutíme solí a pepřem.
  • V pánvi pořádně rozehřejeme máslo se lžičkou oleje.
  • Z jedné čtvrtiny těsta usmažíme oboustranně palačinku.
  • Pak na ní položíme plátek šunky a sýra a vše posypeme nakrájenou červenou paprikou.
  • Obloženou palačinku stočíme pomocí vidličky a vložíme do zapékací misky.
  • Stejně připravíme i další čtyři plněné palčinky.
  • Když máme všechny palačinky usmažené a srovnané vedle sebe v zapékací misce, vložíme je do předehřáté trouby (180°C) asi na 5 minut.
  • Potom každou palačinku převážeme několikrát proužkem pórku.
  • Nakonec palačinky nakrájíme na špalíčky silné asi tři centimetry tak, aby každý špalíček byl převázán proužkem pórku.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]