Zeleninové lívanečky
("Prima vařečka" TV Prima, březen 2001)

Suroviny:
  • 200 g květáku
  • 150 g kapusty
  • 150 g karotky
  • sůl
  • 2 vejce
  • 1 středně velká cibule
  • 4 lžíce mléka
  • 200 g hrubé mouky
  • 100 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • tuk na pečení


  • Postup přípravy:
    Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostky a podusíme na části tuku s drobně nasekanou cibulkou. Z mléka, mouky, žloutků a soli připravíme základní těstíčko, přidáme do něj jemně nasekanou dušenou zeleninu a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Na lívanečníku upečeme ze směsi lívanečky obvyklým způsobem. Při podávání je sypeme strouhaným tvrdým sýrem.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]