Tlačenkový salát s houbami
(Recept Lucie Průchové, fotoeditorky časopisu časopisu Vlasta ve speciálním vydáni: "Houby", 2, 2008)
Tlačenkový salát - využívá kvalitních chutí dobré "domácí tlačenky" a specificky sladkokyselé chuti nakládaných hub. Není třeba podotýkat, že nejlépe chutná s vychlazeným pivem v kruhu přátel. Pro snadnou a rychlou přípravu doporučuji koupit dva až tři dva plátky (asi 1 cm) osvědčené dobré tlačenky a smíchat např. s obsahem malé lahvičky (280 g) nazvané "Houby s octem" od dovozce ESSA s. r.o. z Českých budějovic. Jde o směs klouzku obecného, houževnatce jedlého a šupinovky NAMEKO a dochutit kořením a jablečným octem. Je to raz-dva.
Tlačenkový salát s houbami-foto zdrojSuroviny
  • 400 g světlé tlačenky na tenké nudličky
  • 250 g nakládaných kyselých hub i s nálevem
  • 1 velká cibule nebo svazek naťové jarní cibulky
  • ocet podle chuti
  • mletý pepř a sůl podle chuti

    Postup přípravy:
  • Tenké nudličky tlačenky promícháme s nakládanými houbami a najemno nakrájenou cibulí.
  • Salát podle chuti osolíme, opepříme a přidáme také dle chuti trochu ovocného octa.
  • Necháme v chladu odležet dvě hodiny.
  • Pak salát znovu promícháme a podle potřeby znovu dochutíme pepřem, solí.
  • Podáváme s dobrým čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]