Salát z těstovin a plodů moře
Prima vařečka, TV Prima, srpen 2000)

Suroviny
  • olivový olej
  • česnek
  • plody moře (mražené)
  • smetana
  • 50 až 100 ml koňaku nebo bílého vína
  • bílý pepř
  • jarní cibulka
  • rajčata
  • balíček tvarovaný těstovin

    Postup přípravy:
  • Na oleji osmahneme česnek nakrájený na plátky.a osmahneme jen do světlé barvy; hnědý by byl hořký.
  • Přidáme sáček mražených plodů moře: jedná se většinou již o předvařené: krevety, mušle, kalamáry, krabí prsty, slávky, kousky chobotnice aj. - složení závisí na dodavatelské firmě od které směs koupíme.
  • Vyvaříme šťávu z plodů moře, kterou pustily a nahradíme ji trochou koňaku a menším množstvím smetany, osolíme a opepříme.
  • V misce smícháme doměkka uvařené těstoviny, rajčata, cibulku, černé olivy a k tomu přidáme již připravené plody moře.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]