Salát s kuřecím masem, garnáty a rýžovými nudlemi
(Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000, podle Karla Černocha, thajská kuchyně)

Suroviny
  • 2 ks čerstvé větší kapie, na proužky
  • hlávkový salát
  • 6 ks mražených loupaných garnátů
  • 100 g vařených kuřecích prsíček
  • tenké rýžové nudle
  • čínské houby "shi-take"
  • chilli sladká omáčka
  • rybí omáčka
  • mrkev
  • citrónová šťáva
  • trochu česneku (nemusí být)

    Postup přípravy:
  • Smícháme veškeré ingredience nakrájené na úhledné kousky (kapie, omáčku chilli, česnek, krevety, uvařené kuřecí maso, rybí omáčku, uvařené černé houby shi-take, mrkvičku na tenké proužky a nebo ji vytvarujeme na oranžové květinky).
  • Vše opatrně promícháme s rýžovými nudlemi.
  • Nudle uvaříme tak, že je vložíme do vody, rukama je oddělíme od sebe a necháme jen přejít varem.
  • Pak ihned scedíme. Nevaříme!!
  • Na servírovací talíř rozložíme listy hlávkového salátu, ozdobíme dle fantazie, např. špalíčky mrkve se šikmým řezem a pak na těchto koncích ještě rozříznutými na několik proužků (je na to prý strojek, ale my si nějak poradíme!).

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]