Avokádová salsa
(Julie Bishop, Australie, "Home Cooking around the World, Overseas Women´s Club of Bangladore, str. 46, březen 1997)

Suroviny pro 6 až 8 porcí
  • 1 střední červená cibule
  • 2 velká avokáda
  • 1/4 lžička citrónové šťávy
  • 1 středně velké rajské jablíčko
  • 1 malá červená paprika
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1/4 šálek nasekané čerstvého koriandru
  • 2 lžíce oleje nebo jiného oleje
  • 4 - 5 kapek tabasca


  • Postup přípravy:
  • Avokádo rozřízneme podélně na poloviny, odstraníme pecku a pečlivě je oloupeme.
  • Dužinu jemně nasekáme, vložíme do misky a zakapeme citrónovou šťávou.
  • Rajče rozkrojíme na poloviny, odstraníme semena a dužinu jemně nasekáme.
  • Z papriky odstraníme semena a dužinu nasekáme stejně jemně jako cibuli.
  • Mletý nebo roztlučený koriandr a kmín umístíme na malou horkou pánev, mícháme za mírné teploty asi minutu, aby se uvolnila jejich vůně a odstavíme z ohně.
  • Všechny suroviny smícháme a opatrně vložíme do avokáda, aby se avokádo nerozmačkalo.
  • Před podáváním můžeme ochladit, nebo podávat na pokojové teplotě s kukuřičnými chipsy. Pokrm může být připraven až 4 hodiny před podáváním.
    nahoru

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]