Ajad - indonéský okurkový salát
(Soňa Čermáková: "Indonésie", Malang, 2001, indonéská kuchyně)

Suroviny:
  • 2 malé okurky rozkrojené podélně na čtyři díly a pak nakrájené na napříč na plátky
  • 2 šalotky, nakrájené na plátky
  • 1 červená paprička chilli, na malé pásky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička soli (podle chuti)
  • 1 lžička vinného octa
  • 1/2 šálku vody

    Postup přípravy:
  • Okurky, šalotky, a chilli papričky vložíme do malé misky a necháme chvíli stranou.
  • V malém kastrůlku smícháme cukr, sůl, vinný ocet a vodu a na středním ohni směs zahřejeme k varu.
  • Pak sladkokyselou zálivku ochladíme a přelijeme na okurkovou směs v misce.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]