Thajské okurky v kořeněném nálevu
(Prima vařečka, TV Prima, říjen 2000, podle zpěváka Karla Černocha, thajská kuchyně)

Suroviny
  • 1 ks větší okurky tzv. hadovky
  • krájené kapie v nálevu
  • sojová omáčka
  • rýžový ocet tmavý
  • koření pětí vůní
  • výhonky koriandru nebo rozdrcený koriandr
  • rýžové víno
  • čínské houby např. shi-take


  • Postup přípravy:
  • Okurku vybavíme podélnými drážkami, pak nakrájíme na špalíčky, osolíme a necháme stát aby vypotila vodu.
  • Přidáme citrónovou šťávu, sójovou omáčku, ocet, pepř, změklé houby, víno, kapie nakrájené podélně.
  • Směs zasypeme kořením pěti vůní
  • Misku dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby zapnuté na nejvyšší stupeň.
  • Přidáme koriandr a dáme vychladit do lednice.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]