Česnekový rýžový pudink - Garlic Rice Pudding
(Recept předvedla Karta Purkh Khalsa na Garlic Festival Foods v Girloy, California a stala se tak první vítězkou v soutěži receptů)
Suroviny:
  • 400 - 500 g nasekaných datlí (s peckami nebo i vypeckovaných)
  • 3,5 l mléka (plno- nebo i nízkotučné)
  • 4 šálka proprané rýže basmati
  • 5 hlaviček česneku, oloupané a nasekané

    Postup přípravy:
  • Přivedeme mléko k varu, dáváme pozor, protože mléko se moc snadno připaluje.
  • Můžeme si preventivně pomoci natřením hrnce rostlinným olejem nebo přepuštěným máslem - ghee.
  • Jakmile mléko dosáhne bodu varu, přidáme nakrájené datle a vaříme spolu nejméně 20 minut, za občasného míchání.
  • Scedíme datle a přivedeme opět mléko do varu, přidáme rýži, česnek a vaříme za míchání na mírném ohni až je rýže hotová.
  • Necháme ochladit a podáváme s jogurtem.

    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]