Česnekový rýžový pudink - Garlic Rice Pudding
(Recept předvedla Karta Purkh Khalsa na Garlic Festival Foods v Girloy, California a stala se tak první vítězkou v soutěži receptů)
Suroviny:400 - 500 g nasekaných datlí (s peckami nebo i vypeckovaných)3,5 l mléka (plno- nebo i nízkotučné)4 šálka proprané rýže basmati5 hlaviček česneku, oloupané a nasekané
Postup přípravy:Přivedeme mléko k varu, dáváme pozor, protože mléko se moc snadno připaluje.Můžeme si preventivně pomoci natřením hrnce rostlinným olejem nebo přepuštěným máslem - ghee.Jakmile mléko dosáhne bodu varu, přidáme nakrájené datle a vaříme spolu nejméně 20 minut, za občasného míchání.Scedíme datle a přivedeme opět mléko do varu, přidáme rýži, česnek a vaříme za míchání na mírném ohni až je rýže hotová.Necháme ochladit a podáváme s jogurtem.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME