Bylinková rýže
(Ivan Vodochodský v pořadu "Vaříme s Maggi", Radio "Frekvence 1", duben 2003)

Suroviny:
  • několik cibulek s natí
  • 2 stroužky česneku
  • 4 žampiony
  • 200 g rýže
  • 2 lžíce různých bylinek: kopřiva, šťovík, kerblík, petrželka, pažitka, libeček apod.
  • 100 g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička saturejky
  • 1 kostka "Bylinky bazalka a tymián"
  • 1 kostka slepičího bujónu

    Postup přípravy:
  • Na másle a oleji zpěníme nakrájené cibule, plátky česneku a žampiony.
  • Přidáme propláchnutou rýži, zarestujeme, přidáme kostku s bylinkami bazalkou a tymiánem a sekané čerstvé bylinky.
  • Zalijeme vývarem ze slepičího bujónu a dochutíme solí a saturejkou.
  • Dusíme pod pokličkou asi 17 minut - dle druhu rýže.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]