Bylinková rýže
(Ivan Vodochodský v pořadu "Vaříme s Maggi", Radio "Frekvence 1", duben 2003)
Suroviny:
několik cibulek s natí2 stroužky česneku4 žampiony200 g rýže2 lžíce různých bylinek: kopřiva, šťovík, kerblík, petrželka, pažitka, libeček apod.100 g másla1 lžíce olivového oleje1 lžička saturejky1 kostka "Bylinky bazalka a tymián"1 kostka slepičího bujónu
Postup přípravy:Na másle a oleji zpěníme nakrájené cibule, plátky česneku a žampiony.Přidáme propláchnutou rýži, zarestujeme, přidáme kostku s bylinkami bazalkou a tymiánem a sekané čerstvé bylinky.Zalijeme vývarem ze slepičího bujónu a dochutíme solí a saturejkou.Dusíme pod pokličkou asi 17 minut - dle druhu rýže.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME