Lahodný rýžový hrnec se zeleninou a hlívou ústřičnou
("Prima vařečka" TV Prima, prosinec 2000, bezmasé jídlo)
Suroviny:
200 g rýže
200 g tříbarevných paprik
1 palice česneku
1 lilek
200 g sádla
2 cukety
200 g hlívy ústřičné
1 kořen zázvoru
100 g bambusových výhonků
2 lžíce sójové omáčky
sůl
cayenský pepř
cukr
1 lžíce omáčky ústřicové
100 ml rýžového vína
2 cibule
Postup přípravy:
Na sádle postupně restujeme na nudličky pokrájenou cibuli, papriky a česnek.
Přidáme rozsekaný kořen zázvoru a nakonec hlívu ústřičnou a bambusové výhonky.
Směs ochutíme kořením a omáčkami.
Lilek a cukety nakrájíme na plátky a osmažíme.
Propranou rýži smícháme s orestovanou směsí.
Do pekáčku postupně vrstvíme směs, lilek, cukety a na zase rýži s vrstvou směsi.
Zalijeme vodou asi 1 cm nad okraj poslední vrstvy, přiklopíme a dáme na 20 minut dusit do trouby.
Pak vyklopíme celé na mísu a servírujeme.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME