Lahodný rýžový hrnec se zeleninou a hlívou ústřičnou
("Prima vařečka" TV Prima, prosinec 2000, bezmasé jídlo)

Suroviny:
  • 200 g rýže
  • 200 g tříbarevných paprik
  • 1 palice česneku
  • 1 lilek
  • 200 g sádla
  • 2 cukety
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 kořen zázvoru
  • 100 g bambusových výhonků
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • sůl
  • cayenský pepř
  • cukr
  • 1 lžíce omáčky ústřicové
  • 100 ml rýžového vína
  • 2 cibule

  • Postup přípravy:
  • Na sádle postupně restujeme na nudličky pokrájenou cibuli, papriky a česnek.
  • Přidáme rozsekaný kořen zázvoru a nakonec hlívu ústřičnou a bambusové výhonky.
  • Směs ochutíme kořením a omáčkami.
  • Lilek a cukety nakrájíme na plátky a osmažíme.
  • Propranou rýži smícháme s orestovanou směsí.
  • Do pekáčku postupně vrstvíme směs, lilek, cukety a na zase rýži s vrstvou směsi.
  • Zalijeme vodou asi 1 cm nad okraj poslední vrstvy, přiklopíme a dáme na 20 minut dusit do trouby.
  • Pak vyklopíme celé na mísu a servírujeme.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]