Rýžové krokety s dušenými rajčaty
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)

Suroviny:
  • 100 g vařené rýže
  • 1 cuketa
  • 45 g plísňového sýra
  • 50 g nízkotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 2 rajčata
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř bazalka
  • cibule
  • česnek
  • petržel

    Postup přípravy:
  • Cibuli, česnek, petrželku nadrobno nasekáme, cuketu najemno nastrouháme a vše smícháme.
  • Plísňový sýr rozmačkáme a utřeme s tvarohem a vejci.
  • Do tvarohové směsi přimícháme rýži s ochucenou cuketou.
  • Vykrajujeme noky, které vkládáme do rozpáleného oleje, lehce přimáčkneme a smažíme 2-3 minuty po obou stranách.
  • Spařená rajčata oloupeme a odstraníme zrníčka, dužinu nakrájíme na drobné kostičky a dusíme 3-4 minuty na oleji.
  • Přimícháme bazalku a osolíme a opepříme.
  • Podáváme s rýžovými kroketami.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]