Rýžové krokety s dušenými rajčaty
("Prima vařečka", TV Prima, říjen 2000)
Suroviny:
100 g vařené rýže1 cuketa45 g plísňového sýra50 g nízkotučného tvarohu2 vejce2 rajčataolivový olejsůlpepř bazalkacibulečesnekpetržel
Postup přípravy:Cibuli, česnek, petrželku nadrobno nasekáme, cuketu najemno nastrouháme a vše smícháme.Plísňový sýr rozmačkáme a utřeme s tvarohem a vejci.Do tvarohové směsi přimícháme rýži s ochucenou cuketou.Vykrajujeme noky, které vkládáme do rozpáleného oleje, lehce přimáčkneme a smažíme 2-3 minuty po obou stranách.Spařená rajčata oloupeme a odstraníme zrníčka, dužinu nakrájíme na drobné kostičky a dusíme 3-4 minuty na oleji.Přimícháme bazalku a osolíme a opepříme.Podáváme s rýžovými kroketami.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME