Rýžový koláč po selsku
("Prima varečka" TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny:200 g dlouhozrnné rýžesůlcibule5 naložených feferonek1/2 konzervy kukuřice50 g černých oliv80 g kukuřičné mouky1/4 lžíce kypřicího prášku200 ml mléka1 vejceolej130 g strouhané goudy
Postup přípravy:Rýži uvařenou v osolené vodě, vodu slijeme, rýži prudce ochladíme a necháme okapat.Cibuli nakrájíme najemno, feferonky a olivy na kolečka. Do mísy dáme mouku, sůl, prášek do pečiva, mléko, vejce, olej a vypracujeme hladké těsto.Do těsta vmícháme cibuli, feferonky, rýži kukuřici, olivy a nastrouhaný sýr. Vymazanou a moukou poprášenou formu na koláče naplníme těstem a pečeme dozlatova.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME