Rýžový koláč po selsku
("Prima varečka" TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • sůl
  • cibule
  • 5 naložených feferonek
  • 1/2 konzervy kukuřice
  • 50 g černých oliv
  • 80 g kukuřičné mouky
  • 1/4 lžíce kypřicího prášku
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • olej
  • 130 g strouhané goudy

    Postup přípravy:
  • Rýži uvařenou v osolené vodě, vodu slijeme, rýži prudce ochladíme a necháme okapat.
  • Cibuli nakrájíme najemno, feferonky a olivy na kolečka.
  • Do mísy dáme mouku, sůl, prášek do pečiva, mléko, vejce, olej a vypracujeme hladké těsto.
  • Do těsta vmícháme cibuli, feferonky, rýži kukuřici, olivy a nastrouhaný sýr.
  • Vymazanou a moukou poprášenou formu na koláče naplníme těstem a pečeme dozlatova.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]