Zapečená rýže se slaninou a žampiony
("Prima vařečka" TV Prima, leden 2001, bezmasé jídlo)

Suroviny:
  • 200 g dlouhozrnné rýže
  • 150 g sterilovaných žampiónů
  • 50 g slaniny na kostičky
  • 1 cibule, na půlkolečka
  • 125 ml bílého vína
  • 1 kysaná smetana
  • sůl, pepř
  • paprika
  • olej

    Postup přípravy:
  • Rýži několikrát propláchneme ve vodě a dáme vařit do většího množství vroucí vody po dobu asi 10 minut.
  • Mezitím nakrájíme slaninu na kostečky, orestujeme ji a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli s žampiony.
  • Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme malé kapustičky a nakrájenou papriku.
  • Do této směsi nasypeme uvařenou rýži a vložíme do trouby a necháme asi 10 minut zapéct.
  • Vyjmeme z trouby, zalijeme smetanou a dáme ještě asi na 5 minut znova do trouby.
    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]