Zapečená rýže se slaninou a žampiony
("Prima vařečka" TV Prima, leden 2001, bezmasé jídlo)
Suroviny:200 g dlouhozrnné rýže150 g sterilovaných žampiónů50 g slaniny na kostičky1 cibule, na půlkolečka125 ml bílého vína1 kysaná smetanasůl, pepřpaprikaolej
Postup přípravy:Rýži několikrát propláchneme ve vodě a dáme vařit do většího množství vroucí vody po dobu asi 10 minut.Mezitím nakrájíme slaninu na kostečky, orestujeme ji a přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli s žampiony.Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme malé kapustičky a nakrájenou papriku. Do této směsi nasypeme uvařenou rýži a vložíme do trouby a necháme asi 10 minut zapéct.Vyjmeme z trouby, zalijeme smetanou a dáme ještě asi na 5 minut znova do trouby.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME