Španělská rýže se slaninou z Bermud
(Burt Wolf:"Burt Wolf´s Table", TV seriál na MAX1, Bermudy,1999, španělská kuchyně)
Suroviny:100 g slaniny1 cibule, jemně nasekaná1 šálek nasekaných rajčat i se šťávou 2 lžíce rajčatového protlaku1/4 šálku rýže1/2 lžičky sušeného tymiánu2 šálky vody nebo kuřecího vývaru
Postup přípravy:Ve větším kastrolku osmažíme slaninu a pak ji dáme stranou a po ochlazení ji nakrájíme na malé kousky.Ve stejné nádobě, kde jsme smažili slaninu osmahneme na středním ohni cibuli (asi 3 minuty). Přidáme pepř, rajčata i se šťávou, rajčatový protlak, rýži, sůl, pepř, tymián a spolu ještě asi jednu minutu osmahneme. Pak přidáme vodu nebo vývar ponecháme dojít do varu. Nádobu s rýží přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 30 minut při 180°C. Při podávání zamícháme do rýže vidličkou orestovanou slaninu.
nahoru
Na obsah kapitolyHOME