Mušle na estragonu
(Recept z obalu výrobku firmy Nowaco)
Suroviny:40 g mušlí "Mytilus Edulis", předvařených (mražený balíček váží 200 g)l lžíce másla100 g šunky nakrájené na nudličkymražený hrášek100 ml bílého vínabílky ze 2 vajec natvrdo sůl, pepř estragon
Na omáčku:2 vařené žloutky40 g smetanového taveného sýra1 lžíce oleje1 lžička vinného octa
Postup přípravy:Na másle orestujeme rozmrazené mušle spolu s pokrájenou šunkou.Zastříkneme vínem a dusíme 15 minut, přidáme mražený hrášek, nakrájené vařené bílky, sůl, pepř a estragon.V misce rozetřeme vařené žloutky, tavený smetanový sýr, olej, a vinný ocet na omáčku.Tuto omáčku vmícháme do měkkých mušlí a podáváme s brambory, nebo těstovinami.
Poznámka DDK:
Z těchto mušlí můžeme též připravit mořský koktejl, např. v kombinaci s krevetami a krabím masem (krabími tyčinkami).
ZPĚT do kapitolyHOME