Restované garnáty se špenátem - Prawn and Spinach Stir-Fry
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 93)

Suroviny pro 4 porce:
  • 350 g zmrazených nebo čerstvých garnátů ve skořápkách
  • 110 ml ananasové šťávy
  • 2 lžíce kukuřičné mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 350 g čerstvého špenátu roztrnaného na kousky
  • 12 cherry rajčat, půlených
    Příloha: rýže

    Postup přípravy:
  • Garnáty zmrazené rozmrazíme, oloupeme schránky, odstraníme nožičky a očištěná tělíčka nakrájíme na menší porce, tj. rozpůlíme je.
  • V misce smícháme ananasovou šťávu, kukuřičnou mouku, opepříme a odložíme stranou.
  • Rozpálíme wok s olejem a zprudka, ale krátce opražíme garnáty během tak 2-3 minut.
  • Pak uvolníme střed woku odsunutím garnátů na jeho okraje a na uvolněné místo ve středu pánve nalijeme rozmíchanou moučnou směs.
  • Když se směs varem zahustí a již začne bublat, necháme asi jednu minutu provařit.
  • Pak vše smícháme se špenátem a rajskými jablíčky, přikryjeme poklicí a ještě asi jednu minutu podusíme.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME

    [CNW:Counter]