Restované garnáty se špenátem - Prawn and Spinach Stir-Fry
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 93)
Suroviny pro 4 porce:350 g zmrazených nebo čerstvých garnátů ve skořápkách110 ml ananasové šťávy2 lžíce kukuřičné mouky 2 lžíce oleje350 g čerstvého špenátu roztrnaného na kousky12 cherry rajčat, půlených
Příloha: rýže
Postup přípravy:Garnáty zmrazené rozmrazíme, oloupeme schránky, odstraníme nožičky a očištěná tělíčka nakrájíme na menší porce, tj. rozpůlíme je.V misce smícháme ananasovou šťávu, kukuřičnou mouku, opepříme a odložíme stranou.Rozpálíme wok s olejem a zprudka, ale krátce opražíme garnáty během tak 2-3 minut.Pak uvolníme střed woku odsunutím garnátů na jeho okraje a na uvolněné místo ve středu pánve nalijeme rozmíchanou moučnou směs.Když se směs varem zahustí a již začne bublat, necháme asi jednu minutu provařit.Pak vše smícháme se špenátem a rajskými jablíčky, přikryjeme poklicí a ještě asi jednu minutu podusíme.
ZPĚT do kapitolyHOME