Španělská rybí paela
("Prima vařečka, TV Prima, 4 porce, srpen 2000, španělská kuchyně)

Suroviny:
  • 200 g mořských plodů
  • 225 g mořské tresky
  • 225 g mořské štiky
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 4 rajčata
  • 225 g rýže
  • 450 ml rybího vývaru
  • 150 ml bílého vína
  • 75 g hrášku (může být sterilovaný)
  • šafrán
  • sůl, pepř
  • petrželka
  • citrón


  • Postup přípravy:
  • Na pánvi orestujeme na oleji mořské plody s česnekem a cibulkou.
  • Přidáme papriku, zalijeme bílým vínem, vývarem a podusíme.
  • Ke konci dušení přidáme kousky nakrájených ryb (vyžadují jen krátkou dobu), sůl, pepř, petrželku a citrónovou šťávu a provaříme.
  • Přidáme rýži (částečně ji můžeme předvařit), rajčata, šafrán a dochutíme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]