Krevety v kokosu
("Prima vařečka", TV Prima, 2000)Drobné krevetky - se u nás prodávají v normálních obchodech zmrazené oloupané či neloupané a jsou již předvařené. Stačí proto krátká tepelná úprava vařením a nebo opečením. Po delším tepelném namáhání krevetky zvrdnou! Neloupané krevety necháme částečně rozmrazit, pak jim snadno odtrhneme hlavičku s poněkud vyčítavými černými očičkami. Odstraníme pod hlavičkou umístěné černé střívko a pak se poměrně snadno odtrhneme nožičky a sloupneme obal, ale ocásek ponecháme. Využijeme ho při jídle k uchopení, když maso labužnicky ukřupujeme. Ocásek po jídle zahodíme. Krevety můžeme podávat po tepelné úpravě také neloupané a "zábavu" s odstraňováním uvedených částí ponecháme hostům.
Suroviny:12 velkých tygřích krevet2 stroužky česneku1 lžíce citrónové šťávy4 lžíce strouhaného kokosu2 vejce2/3 šálku mlékaolej na smažení toastový chléb
Na oblohu: pažitka,citrón, petrželka, mletý pepř
Příloha: topinky
Postup přípravy:Krevety očistíme a oloupeme, pokapeme citrónem a obalíme ve vajíčku smíchaným s mlékem.Potom je obalíme ve směsi kokosové moučky, pepře, česneku soli a trochy citrónové šťávy. Prudce a krátce je na horkém oleji osmažíme dozlatova.Podáváme na toastech opečených na másle dokřupava.
ZPĚT do kapitolyHOME