Lososový koláč se špenátem
(Ivan Vodochodský pro DDK z pořadu "Vaříme" na "Radio Frekvence 1", květen 2003)

Suroviny:
  • 300 g mraženého špenátu
  • 90 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g polohrubé mouky
  • 50 g margarínu
  • 2 cibule
  • 200 g filé z lososa
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce oleje
  • 200 g ovčího sýra
  • 1 lžičky sušeného rozmarýnu
  • sůl a pepř
  • 1 vejce
  • tuk na vymazání formy
  • kostka např."Bylinky bazalka a tymián" (Maggi)

    Postup přípravy:
  • Špenát rozmrazíme, tvaroh zabalíme do utěrky a vymačkáme, uhněteme s moukou, margarínem a trochou soli.
  • Necháme 30 minut odpočinout a mezitím cibuli nadrobno pokrájíme.
  • Filé nakrájíme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou.
  • Cibuli zesklovatíme na rozehřátém oleji vložíme špenát, kostku "Bylinky bazalka a tymián" a 3 minuty podusíme.
  • Přidáme sýr a rozmarýn, osolíme a opepříme, tekutinu necháme odpařit, poté vmícháme nudličky lososa.
  • Troubu předehřejeme na 220°C.
  • Vymaštěnou formu naplníme tvarohovým těstem a předpečeme asi 10 minut.
  • Pak lososovou náplň se špenátem rozprostřeme na korpus, zalijeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]