Lososový koláč se špenátem
(Ivan Vodochodský pro DDK z pořadu "Vaříme" na "Radio Frekvence 1", květen 2003)
Suroviny:
300 g mraženého špenátu90 g nízkotučného tvarohu100 g polohrubé mouky50 g margarínu 2 cibule200 g filé z lososa1 lžíce citrónové šťávy1 lžíce oleje200 g ovčího sýra1 lžičky sušeného rozmarýnusůl a pepř1 vejcetuk na vymazání formy kostka např."Bylinky bazalka a tymián" (Maggi)
Postup přípravy:Špenát rozmrazíme, tvaroh zabalíme do utěrky a vymačkáme, uhněteme s moukou, margarínem a trochou soli.Necháme 30 minut odpočinout a mezitím cibuli nadrobno pokrájíme.Filé nakrájíme na nudličky a pokapeme citrónovou šťávou.Cibuli zesklovatíme na rozehřátém oleji vložíme špenát, kostku "Bylinky bazalka a tymián" a 3 minuty podusíme.Přidáme sýr a rozmarýn, osolíme a opepříme, tekutinu necháme odpařit, poté vmícháme nudličky lososa.Troubu předehřejeme na 220°C.Vymaštěnou formu naplníme tvarohovým těstem a předpečeme asi 10 minut.Pak lososovou náplň se špenátem rozprostřeme na korpus, zalijeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut.
ZPĚT do kapitolyHOME