Treska nadívaná v rajských jablíčkách a paprikách
("Prima vařečka, TV Prima, červen 20001)

Suroviny:
  • 500 g tresky
  • 6 rajčat
  • 12 konzervovaných paprik
  • 1 litr mléka
  • 1 sáček sepiové šťávy
  • 250 g sýru goudy, na kostičky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 200 ml smetany
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce sekané petrželky, lžíce kerblíku
  • 1 stroužek česneku, hrst bazalkových listů
  • sůl, pepř
    Příloha: sýrové lupínky

    Postup přípravy:
  • Rybu zalijeme mlékem a přivedeme do varu, avšak pak ihned plamen stáhneme, rybu podběračkou vyjmeme a necháme vychládnout.
  • V pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje, přidáme stroužek česneku, rybu a zamícháme.
  • Osolíme opepříme, přilijeme smetanu s petrželkou a přisypeme kostky sýra.
  • Na mírném ohni necháme 5 minut zhoustnout.
  • Předehřejeme troubu na 150 °C.
  • Papriku a rajčata naplníme připravenou směsí, vložíme do ohnivzdorné misky a polijeme drůbežím vývarem.
  • Přikryjeme alobalem a zapékáme 15 minut, pak snížíme teplotu na 120 °C.
  • Papriky a rajčata opatrně vyjmeme a dáme do tepla.
  • Slijeme vypečenou šťávu a přidáme sépiovou šťávu (nemusí být).
  • Na mírném ohni všleháme oříšek másla a přidáme pár kapek citrónu.
  • Omáčku nalijeme do mísy, na níž rozmístíme plněná rajčata a papriky. a ozdobíme kerblíkem a bazalkou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]