Treska nadívaná v rajských jablíčkách a paprikách
("Prima vařečka, TV Prima, červen 20001)
Suroviny: 500 g tresky6 rajčat12 konzervovaných paprik1 litr mléka1 sáček sepiové šťávy250 g sýru goudy, na kostičky3 lžíce olivového oleje30 g másla200 ml smetany100 ml drůbežího vývaru1 lžíce citrónové šťávy1 lžíce sekané petrželky, lžíce kerblíku1 stroužek česneku, hrst bazalkových listů sůl, pepř
Příloha: sýrové lupínky
Postup přípravy:Rybu zalijeme mlékem a přivedeme do varu, avšak pak ihned plamen stáhneme, rybu podběračkou vyjmeme a necháme vychládnout.V pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje, přidáme stroužek česneku, rybu a zamícháme. Osolíme opepříme, přilijeme smetanu s petrželkou a přisypeme kostky sýra.Na mírném ohni necháme 5 minut zhoustnout.Předehřejeme troubu na 150 °C.Papriku a rajčata naplníme připravenou směsí, vložíme do ohnivzdorné misky a polijeme drůbežím vývarem.Přikryjeme alobalem a zapékáme 15 minut, pak snížíme teplotu na 120 °C.Papriky a rajčata opatrně vyjmeme a dáme do tepla.Slijeme vypečenou šťávu a přidáme sépiovou šťávu (nemusí být). Na mírném ohni všleháme oříšek másla a přidáme pár kapek citrónu.Omáčku nalijeme do mísy, na níž rozmístíme plněná rajčata a papriky. a ozdobíme kerblíkem a bazalkou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME