Placičky z rybího filé s rajčatovou omáčkou
(Koření od Antonína, 2000)
Suroviny pro 3 - 4 porce: 400 - 500 g rybího filé 1 menší pórek (nebo 1 střední cibule) 10 jader vlašských ořechů 10 ks mandlí 2 lžičky směsi koření"Karí - Jávský typ" sůl 1 - 2 vejce v případě potřeby strouhanka hladká mouka na obalení olej na smažení
Na rajčatovou omáčku : 80 g rajského protlaku 1/2 lžičky směsi koření"Karí - Jávský typ" olej 1 1/2 lžičky cukru 1/2 lžičky soli 1 - 2 lžičky škrobové moučky 200 ml vody
Příloha: rýže, nebo vařené brambory
Postup přípravy:
Filé umeleme na masovém strojku, pokud je hodně vodnaté, přebytečnou vodu slijeme.Také umeleme menší pórek (nebo střední cibuli), jadra vlašských ořechů a spařené a oloupané mandlea vše promícháme, přidáme kořenící směs "Karí - Jávský typ", sůl a vejce.Pokud je "těsto" řídké, přisypeme strouhanku.
Navlhčenýma rukama tvoříme menší placičky, které obalujeme v hladké mouce (bez obalení by se rozpadly). Placičky můžeme podávat jako jednohubky ozdobené zeleninou nebo v rajčatové omáčce:K tomu prohřejeme rajský protlak s olejem, pak přidáme vodu, dále směs koření "Karí - Jávský typ", cukr a sůl.Nakonec omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchané v malém množství vody.Placičky dáme ohřát do takto připravené omáčky a nebo na talíři omáčkou přelijeme.Jako přílohu podáváme rýži, či vařené brambory.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME