Placičky z rybího filé s rajčatovou omáčkou
(Koření od Antonína, 2000)

Suroviny pro 3 - 4 porce:
  • 400 - 500 g rybího filé
  • 1 menší pórek (nebo 1 střední cibule)
  • 10 jader vlašských ořechů
  • 10 ks mandlí
  • 2 lžičky směsi koření"Karí - Jávský typ"
  • sůl
  • 1 - 2 vejce
  • v případě potřeby strouhanka
  • hladká mouka na obalení
  • olej na smažení
    Na rajčatovou omáčku :
  • 80 g rajského protlaku
  • 1/2 lžičky směsi koření"Karí - Jávský typ"
  • olej
  • 1 1/2 lžičky cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 - 2 lžičky škrobové moučky
  • 200 ml vody
    Příloha: rýže, nebo vařené brambory

    Postup přípravy:
    Filé umeleme na masovém strojku, pokud je hodně vodnaté, přebytečnou vodu slijeme.
  • Také umeleme menší pórek (nebo střední cibuli), jadra vlašských ořechů a spařené a oloupané mandlea vše promícháme, přidáme kořenící směs "Karí - Jávský typ", sůl a vejce.
  • Pokud je "těsto" řídké, přisypeme strouhanku.
    Navlhčenýma rukama tvoříme menší placičky, které obalujeme v hladké mouce (bez obalení by se rozpadly). Placičky můžeme podávat jako jednohubky ozdobené zeleninou nebo v rajčatové omáčce:K tomu prohřejeme rajský protlak s olejem, pak přidáme vodu, dále směs koření "Karí - Jávský typ", cukr a sůl.
  • Nakonec omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchané v malém množství vody.
  • Placičky dáme ohřát do takto připravené omáčky a nebo na talíři omáčkou přelijeme.
  • Jako přílohu podáváme rýži, či vařené brambory.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]