Rybí smetanové sauté
(Prima vařečka", TV Prima, leden 2001, dietní jídlo)

Suroviny:
  • 500 g rybího filé
  • 1 cibule, na půlkolečka
  • 200 g brokolice, na růžičky
  • 1 pórek
  • 1 žlutá paprika, na proužky
  • 1 kysaná smetana
  • 1 bílý jogurt
  • olivový olej
  • sůl, pepř
  • muškátový oříšek
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Filé nakrájíme na kostičky a osolíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky (půlkolečka) papriku na proužky a brokolici rozdělíme na jednotlivé růžičky.
  • Brokolici s paprikou krátce ponoříme do vařící vody (blanžírujeme) a pak scedíme.
  • Kostky z ryby vložíme na rozpálený olej a orestujeme.
  • Přidáme zeleninu, zalijeme troškou vývaru ze zeleniny, dochutíme solí, pepřem muškátovým oříškem a povaříme.
  • Když se přebytečná voda odpaří, přidáme smetanu s bílým jogurtem, zamícháme, krátce prohřejeme a podáváme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]