Rybí filé smažené v těstíčku s mandlemi
(Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:800 g rybího filé (nebo jakékoliv ryby)šťáva z 1/2 citrónusůlolej na smažení
Na těstíčko: 3 vejce75 ml mléka125 g hladké mouky100 g mandlových lupínků
Příloha: bramborový salát
Postup přípravy:Filé osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.Z mouky, mléka a vejce připravíme těstíčko a vmícháme do něj nakrájenou zelenou petrželku případně i mandle.V těstíčku obalíme rybí filátka, pak je obalíme v mandlových lupíncích (pokud jsme mandle již nevložili přímo do těstíčka) a zvolna smažíme asi 5 minut na každé straně.Podáváme například s bramborovým salátem.
ZPĚT do kapitolyHOME