Rybí filé smažené v těstíčku s mandlemi
(Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 800 g rybího filé (nebo jakékoliv ryby)
  • šťáva z 1/2 citrónu
  • sůl
  • olej na smažení
    Na těstíčko:
  • 3 vejce
  • 75 ml mléka
  • 125 g hladké mouky
  • 100 g mandlových lupínků

  • Příloha: bramborový salát

    Postup přípravy:
  • Filé osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a osolíme.
  • Z mouky, mléka a vejce připravíme těstíčko a vmícháme do něj nakrájenou zelenou petrželku případně i mandle.
  • V těstíčku obalíme rybí filátka, pak je obalíme v mandlových lupíncích (pokud jsme mandle již nevložili přímo do těstíčka) a zvolna smažíme asi 5 minut na každé straně.
  • Podáváme například s bramborovým salátem.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]