Opečená ryba téměř dočerna
(Dale Sniffer: "Let's eat", seriál TV MAX1, díl čtvrtý, 2000)
Suroviny:4 velké rybí filety1 avokádo 1 červená cibule1/4 hlávky salátuocet s bylinkami
Příloha: avokádový salát
Postup přípravy:Připravíme salát z avokáda, cibule, kořením a octem s bylinkami.Avokádo rozřízneme napůl, vyjmeme pecku a vyloupneme vcelku dužinu nejlépe velkou lžící.Dužinu nakrájíme na tenké plátky, dáme na tácek spolu s nakrájenou cibulí na úzké měsíčky.Okyselíme octem, přidáme čerstvé bylinky (bazalka, saturejka, majoránka apod.) a vložíme zatím do ledničky.Rybí filety obalíme v cajunském koření (2 lžíce kari, cajunský pepř, trochu papriky).Zprudka opečeme na rozehřátém oleji na masivní pánvi z obou stran (první 3/4 + druhá strana 1/4 času)."Černou rybu" servírujeme na talířích s vychlazeným salátem jako předkrm.
ZPĚT do kapitoly
HOME