Opečená ryba téměř dočerna
(Dale Sniffer: "Let's eat", seriál TV MAX1, díl čtvrtý, 2000)

Suroviny:
  • 4 velké rybí filety
  • 1 avokádo
  • 1 červená cibule
  • 1/4 hlávky salátu
  • ocet s bylinkami
    Příloha: avokádový salát

    Postup přípravy:
  • Připravíme salát z avokáda, cibule, kořením a octem s bylinkami.
  • Avokádo rozřízneme napůl, vyjmeme pecku a vyloupneme vcelku dužinu nejlépe velkou lžící.
  • Dužinu nakrájíme na tenké plátky, dáme na tácek spolu s nakrájenou cibulí na úzké měsíčky.
  • Okyselíme octem, přidáme čerstvé bylinky (bazalka, saturejka, majoránka apod.) a vložíme zatím do ledničky.
  • Rybí filety obalíme v cajunském koření (2 lžíce kari, cajunský pepř, trochu papriky).
  • Zprudka opečeme na rozehřátém oleji na masivní pánvi z obou stran (první 3/4 + druhá strana 1/4 času).
  • "Černou rybu" servírujeme na talířích s vychlazeným salátem jako předkrm.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]