Ryba na houbách
(Koření od Antonína, pro 4 porce)

Suroviny:
  • 400 - 600 g rybího masa (mořská štika, filé apod.)
  • 1 citrón
  • sůl
  • směs koření např. "Ryby"
  • olej na smažení
  • cca 100 g másla
  • 1 střední cibule
  • 200 g čerstvých hub (nebo žampionů)
  • 100 g tvrdého sýra (dle chuti) krájeného na plátky
    Na posypání: pažitka (petrželka)
    Příloha: brambory, chléb, rýže

    Postup přípravy:
  • Rybu naporcujeme na podkovičky, osušíme, osolíme, pokapeme šťávou z 1/2 - 1 citrónu a ze všech stran ji hustě posypeme směsí koření "Ryby".
  • Necháme v chladnu cca 15 min. odležet.
  • Na teflonové pánvi rozehřejeme menší množství oleje a ryby zvolna z obou stran opečeme, hotové porce ryby vyjmeme a uložíme v teple.
  • Ve výpeku rozpustíme máslo a přidáme jednu najemno nakrájenou středně velkou cibuli, kterou zpěníme, přidáme nakrájené čerstvé houby (žampiony ).
  • Osolíme, okořeníme jednou lžičkou směsi koření "Ryby" a naa na mírném ohni podusíme až do úplného vysmahnutí vody z hub.
  • Opečené porce ryby vložíme zpět do pánve (na houby), poklademe plátky sýra a krátce prohřejeme, až se sýr začne tavit.
  • Na talíři zdobíme čerstvou nebo sušenou pažitkou.
  • Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory, chlebem či rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]