Ryba na houbách
(Koření od Antonína, pro 4 porce)
Suroviny:
400 - 600 g rybího masa (mořská štika, filé apod.) 1 citrónsůlsměs koření např. "Ryby"olej na smaženícca 100 g másla 1 střední cibule200 g čerstvých hub (nebo žampionů)100 g tvrdého sýra (dle chuti) krájeného na plátky
Na posypání: pažitka (petrželka)
Příloha: brambory, chléb, rýže
Postup přípravy:Rybu naporcujeme na podkovičky, osušíme, osolíme, pokapeme šťávou z 1/2 - 1 citrónu a ze všech stran ji hustě posypeme směsí koření "Ryby".Necháme v chladnu cca 15 min. odležet.Na teflonové pánvi rozehřejeme menší množství oleje a ryby zvolna z obou stran opečeme, hotové porce ryby vyjmeme a uložíme v teple.Ve výpeku rozpustíme máslo a přidáme jednu najemno nakrájenou středně velkou cibuli, kterou zpěníme, přidáme nakrájené čerstvé houby (žampiony ).Osolíme, okořeníme jednou lžičkou směsi koření "Ryby" a naa na mírném ohni podusíme až do úplného vysmahnutí vody z hub.Opečené porce ryby vložíme zpět do pánve (na houby), poklademe plátky sýra a krátce prohřejeme, až se sýr začne tavit.Na talíři zdobíme čerstvou nebo sušenou pažitkou.Podáváme s bramborovou kaší, vařenými brambory, chlebem či rýží.
ZPĚT do kapitolyHOME