Rybí filet se zeleninovou omáčkou
(Slimmers´Delights, Better Homes and Gardens Books, Great Britain, strana 80, 4 porce)
Suroviny:450 g mrazeného rybího filé1 střední mrkev nakrájená na kousky1 celer nakrájený na kousky220 ml smetany (sbíraného mléka)1 lžice kukuřičné mouky1/4 lžičky soli1/4 lžička sušeného kmínu
Příloha: brambory
Postup přípravy:Rybu rozmrazíme při pokojové teplotě asi během 20 až 30 minut, pak nakrájíme na porce, které vložíme na rošt do hrnce nad vařící vodou.Zakryjeme pokličkou a vaříme v páře 12 až 14 minut - až je maso správně měkké (provedeme test vidličkou).Mezitím připravíme omáčku na malé pánvi, na které vaříme mrkev, celer v malém množství osolené vody po dobu asi 5 minut, až jsou křehké.Na stejné pánvi smícháme mléko, kukuřičnou mouku, sůl a kmín.Vaříme a mícháme do zhoustnutí a když už vystupují ode dna bublinky, pak ještě asi dvě minuty pokračujeme ve vaření.Přidáme zeleninu a prohřejeme ji, rybu opatrně přemístíme na talíř a podáváme ji přelitou připravenou omáčkou.
ZPĚT do kapitolyHOME