Vařený losos se špenátem
(Prima vařečka", TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 600 g masa lososa
  • 1 cibule
  • 1 celerová nať
  • 1 palice česneku
  • bylinky: 2 bobkové listy, 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 500 ml vinného octa
    Na špenát:
  • 500 g listového mraženého špenátu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml vývaru
  • bílý pepř
  • muškátový oříšek
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Lososa omyjeme a nakrájíme na jednotlivé porce.
  • Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, přidáme česnek, bobkový list, tymián, víno a ocet.
  • Zalijeme vodou a přivedeme do varu.
  • Po 15 minutách vložíme kousky ryby a vaříme asi 6 až 8 minut.
    Příprava špenátu:
  • Špenát vložíme do kastrůlku a podusíme asi dvě minuty, slijeme vodu a nahrubo jej nasekáme.
  • Na oleji orestujeme nasekaný česnek a cibuli, přidáme špenát, vývar, sůl, pepř, muškátový oříšek.
  • Vše podusíme asi tak 5 minut.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]