Sleď dušený na víně
(Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)

Suroviny:
  • 1,5 kg filetů ze sledě
  • 80 g másla
  • 1 cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml vody nebo rybí polévky
  • sůl
  • bobkový list
  • pepř
  • hřebíček
  • citrón
    Příloha: brambory, pečivo

    Postup přípravy:
  • Na másle zpěníme cibulku, přidáme koření a vložíme na díly rozkrájeného sledě.
  • Dusíme celkem asi 15 minut a podléváme vínem.
  • Rybu pak opatrně vyjmeme a dáme na zahřátou mísu.
  • Ze zbylého másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku, rozvaříme ji šťávou ze sledě nebo čistou rybí polévkou.
  • Omáčku povaříme a již hotovou procedíme na rybu na talíři.

    Poznámka DDK:
    Rybu upravíme:
    - vykucháním a důkladným omytím; pak odřízneme hlavu i ocas a maso seřízneme ostrým nožem těsně podél páteře a zbývající kosti vytaháme pinzetou. Získané filety naporcujeme.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]