Sleď dušený na víně
(Prima vařečka", TV Prima, prosinec 2000)
Suroviny: 1,5 kg filetů ze sledě 80 g másla 1 cibule 30 g hladké mouky 1 lžička cukru 250 ml červeného vína 250 ml vody nebo rybí polévky sůl bobkový list pepř hřebíček citrón
Příloha: brambory, pečivo
Postup přípravy:Na másle zpěníme cibulku, přidáme koření a vložíme na díly rozkrájeného sledě. Dusíme celkem asi 15 minut a podléváme vínem.Rybu pak opatrně vyjmeme a dáme na zahřátou mísu.Ze zbylého másla a mouky usmažíme zlatavou jíšku, rozvaříme ji šťávou ze sledě nebo čistou rybí polévkou. Omáčku povaříme a již hotovou procedíme na rybu na talíři.
Poznámka DDK:
Rybu upravíme: - vykucháním a důkladným omytím; pak odřízneme hlavu i ocas a maso seřízneme ostrým nožem těsně podél páteře a zbývající kosti vytaháme pinzetou. Získané filety naporcujeme.
ZPĚT do kapitolyHOME