Sleď naložený v oleji s jogurtem
("My rádi jíme", TV Nova, podle Vlastimila Harapese)

Suroviny:
  • 500 g sledě již naložené v oleji
    Na omáčku:
  • 500 g bílého jogurtu
  • 4 zelená jablka
  • 100 ml smetany
  • 4 lžíce brusinek
  • 1 velká cibule
  • kopr
  • bílý pepř, sůl

  • Příloha: pečivo

    Postup přípravy:
  • Z jogurtem smícháme nakrájená jablíčka na kostky, cibuli, kopr, pepř, sůl a omáčku dáme vychladit do lednice.
  • Sledě vyjmeme z oleje, stočíme a smotek zajistíme párátkem.
  • Smotky ze sleďů položíme na omáčku na talíř a do jeho středu navršíme brusinky.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]