Milenčiny řízečky z mleté tresky
("Prima vařečka, TV Prima, leden 2001, dietní jídlo)
Suroviny:1 kg filetů z tresky1 žemlemléko1 velká brambora1 vejcecibulesůlmletý pepř1 strouhaná houska200 g tuku na smažení
Postup přípravy:Filety očistíme, opereme, vybereme kostičky a maso semeleme na masovém strojku spolu s bramborem (nebo rozmixujeme) a vyždímanou žemlí namočenou do mléka.Na tuku zpěníme cibulku, kterou vmícháme do směsi spolu s vejcem, solí a pepřem.Vypracujeme rukama hmotu, ze které vytvarujeme placičky.Placičky pak obalíme strouhankou, do které vmícháme na malé kostičky nakrájenou žemli. Aby v placičkách dobře držely, tak je vždy do hmoty pevně vtiskneme, aby při smažení neodpadly.Placičky zvolna usmažíme na rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova.
ZPĚT do kapitolyHOME