Milenčiny řízečky z mleté tresky
("Prima vařečka, TV Prima, leden 2001, dietní jídlo)

Suroviny:
  • 1 kg filetů z tresky
  • 1 žemle
  • mléko
  • 1 velká brambora
  • 1 vejce
  • cibule
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 strouhaná houska
  • 200 g tuku na smažení

    Postup přípravy:
  • Filety očistíme, opereme, vybereme kostičky a maso semeleme na masovém strojku spolu s bramborem (nebo rozmixujeme) a vyždímanou žemlí namočenou do mléka.
  • Na tuku zpěníme cibulku, kterou vmícháme do směsi spolu s vejcem, solí a pepřem.
  • Vypracujeme rukama hmotu, ze které vytvarujeme placičky.
  • Placičky pak obalíme strouhankou, do které vmícháme na malé kostičky nakrájenou žemli.
  • Aby v placičkách dobře držely, tak je vždy do hmoty pevně vtiskneme, aby při smažení neodpadly.
  • Placičky zvolna usmažíme na rozpáleném tuku po obou stranách dozlatova.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]