Treska zapečená v hořčičné omáčce
("Prima vařečka, TV Prima, 2000)

Suroviny:
  • 800 g filé z tresky
  • šťáva z jednoho citrónu
  • sladká mletá paprika (koření)
  • sůl
    Na hořčičnou omáčku:
  • 100 g hladké mouky
  • 50 g másla
  • 250 ml mléka
  • 80 g jemné hořčice
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek
  • zelená petrželka
    Příloha: vařené brambory, mléko, bylinky sůl, máslo

    Postup přípravy:
  • Nejprve připravíme bešamelovou omáčku z másla, mouky a mléka.
  • Přibližně po 20 minutách vaření přidáme, sůl, pepř, muškátový oříšek a sekanou petrželku.
  • Do hotové bešamelové omáčky zamícháme hořčici a tím získáme hořčičnou omáčku.
  • Rybí filé pokapeme citrónovou šťávou, necháme chvíli uležet.
  • Vložíme na zapékací misku,osolíme, posypeme paprikou a zalijeme připravenou hořčičnou omáčkou.
  • Na povrch porcí ještě položíme máslo a zapékáme v troubě asi 15 minut.
    Náš tip:
    Snadný a přitom výborný recept na přípravu tresky, který hravě zvládne i muž.
    Potřebujeme: tresku, olivový olej, papriku, česnek, cibuli, sůl, pivo a ženu.
    Příprava: Postavíme ženu s ingrediencemi do kuchyně a zavřeme za ní dveře.
    Otevřeme si pivo a za dvě hodiny je to hotové.
    Jídlo je skutečně výborné a nedá skoro žádnou práci"

    (Chechtavej tygr:"CHTIP recept", Neviditelný pes, září 2010)
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]