Treska pečená v papírové kapse
("Prima vařečka, TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:400 g tresky (4 plátky po 100 g)1 kořen zázvoru6 stroužků česneku 2 ks mladé cibulky200 g zelených mražených fazolek2 menší cukety3 lžíce sójové omáčky3 lžíce suchého sherry3 lžíce sójové pasty1 lžička sezamového oleje2 lžíce rostlinného oleje1 vejce 1 lžíce cukrusůlčerstvě mletý bílý pepřpergamenový papír nebo papír na pečení
Příloha: smažené rýžové nudle
Postup přípravy:Mladé cibulky, cukety a spařené fazolky nakrájíme na tenké příčné plátky.V misce smícháme nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, sherry, cukr, sezamový olej a sójovou pastu.Z pergamenu vystřihneme srdíčko a na jeho polovinu dáme porci tresky, potřeme směsí a zasypeme cibulkou, cuketou a fazolkami.Okraje pergamenu potřeme vejcem a přehneme druhou část srdíčka na naplněný díl a pořádně na okrajích zabalíme.Pečeme na plechu v troubě asi 12 minut a podáváme v pergamenu, ve kterém jsme směs pekli, se smaženými skleněnými nudlemi jako přílohou.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME