Treska pečená v papírové kapse
("Prima vařečka, TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 400 g tresky (4 plátky po 100 g)
  • 1 kořen zázvoru
  • 6 stroužků česneku
  • 2 ks mladé cibulky
  • 200 g zelených mražených fazolek
  • 2 menší cukety
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce suchého sherry
  • 3 lžíce sójové pasty
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • sůl
  • čerstvě mletý bílý pepř
  • pergamenový papír nebo papír na pečení
    Příloha: smažené rýžové nudle

    Postup přípravy:
  • Mladé cibulky, cukety a spařené fazolky nakrájíme na tenké příčné plátky.
  • V misce smícháme nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, sójovou omáčku, sherry, cukr, sezamový olej a sójovou pastu.
  • Z pergamenu vystřihneme srdíčko a na jeho polovinu dáme porci tresky, potřeme směsí a zasypeme cibulkou, cuketou a fazolkami.
  • Okraje pergamenu potřeme vejcem a přehneme druhou část srdíčka na naplněný díl a pořádně na okrajích zabalíme.
  • Pečeme na plechu v troubě asi 12 minut a podáváme v pergamenu, ve kterém jsme směs pekli, se smaženými skleněnými nudlemi jako přílohou.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]