Treska a krabí tyčinky se zeleninou
("Prima vařečka, TV Prima, červen 2001)

Suroviny:
  • 300 g tresky
  • 100 g krabích tyčinek N0WACO
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 2 papriky červenou a zelenou
  • 1 brokolici
  • 1 menší květák
  • 1 mrkev
  • 200 g kapustiček
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 100 ml suchého bílého vína
  • tymián
  • sypké polévkové dochucovadlo
  • sůl a bílý pepř
  • olej a máslo
    Příloha: šťouchané brambory

    Postup přípravy:
  • Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev, papriky, na růžičky rozebraný květák s brokolicí, kapustičky a nakonec konzervovaná rajčata.
  • Na tuto směs poklademe kousky tresky, osolíme opepříme, přidáme tymián, zeleninové polévkové dochucovadlo (např. Podravku), zalijeme vínem a dusíme pod poklicí asi 7 minut.
  • Před koncem dušení přidáme krabí tyčinky - dlouho dušené "krabí tyčinky" by však ztratily svoji příchuť, jsou vyrobeny z rybího masa s přídavkem pouze malého množství krabího masa a nebo jen s přídavkem krabí příchutě - viz heslo v lexikonu DDK "surimi".
  • Dlouhou tepelnou úpravou rybí maso tyto "krabí vůně" ztrácí.
  • Podáváme se šťouchanými brambory.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]