Treska a krabí tyčinky se zeleninou
("Prima vařečka, TV Prima, červen 2001)
Suroviny:300 g tresky100 g krabích tyčinek N0WACO1 cibule1 pórek2 papriky červenou a zelenou1 brokolici1 menší květák1 mrkev200 g kapustiček400 g konzervovaných rajčat100 ml suchého bílého vínatymiánsypké polévkové dochucovadlosůl a bílý pepř olej a máslo
Příloha: šťouchané brambory
Postup přípravy:Na troše oleje orestujeme nakrájenou cibuli a postupně přidáváme pokrájený pórek, mrkev, papriky, na růžičky rozebraný květák s brokolicí, kapustičky a nakonec konzervovaná rajčata. Na tuto směs poklademe kousky tresky, osolíme opepříme, přidáme tymián, zeleninové polévkové dochucovadlo (např. Podravku), zalijeme vínem a dusíme pod poklicí asi 7 minut.Před koncem dušení přidáme krabí tyčinky - dlouho dušené "krabí tyčinky" by však ztratily svoji příchuť, jsou vyrobeny z rybího masa s přídavkem pouze malého množství krabího masa a nebo jen s přídavkem krabí příchutě - viz heslo v lexikonu DDK "surimi".Dlouhou tepelnou úpravou rybí maso tyto "krabí vůně" ztrácí.Podáváme se šťouchanými brambory.
nahoru
ZPĚT do kapitolyHOME