Kapr po trampsku
("Prima vařečka, TV Prima, červen 2001, 4 porce)

Suroviny:
  • 4 větší porce kapra
  • sůl a mletý pepř
  • 100 g slaniny na proužky a část na kostičky
  • 300 g zelených paprik, na proužky
  • 3 větší rajčata, na dílky
  • 2 větší cibule, na kolečka
  • 1 lžíce mouky
  • 100 g tuku
    Příloha: v popelu opečené brambory

    Postup přípravy:
    V nejbližším rybníku ulovíme kapříka, ze kterého připravíme porce velké podle apetitu strávníků.
  • Porce ryby prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a opečeme v kotlíku na tuku.
  • Když je maso téměř hotové přidáme na proužky nakrájené papriky, kolečka cibule a krátce je osmahneme.
  • Pak přidáme zbytek slaniny nakrájené na kostičky, pokrájená rajčata a vše společně podusíme.
  • Mezitím upečeme omyté brambory například v popelu nebo na grilu.
    » Navečer jsme přepluli největší rybník Rožmberák. Večer jsme osmahli na oleji rozkrájené hřiby, pak jsme je dali na chvilku pryč a připravili jsme na pánvi kapry. Pak jsme k nim přidali hřiby a obložili navíc plátky naložené papriky z konzervy. Potom jsme si vlezli každý do jiného koutu břehu jako psi, kteří se bojí o svou kost, a jenom jsme funěli. Nemluvili jsme, abychom si vychutnali tolik vyhlášené jihočeské kapry.

    (Ota Pavel: "Jak jsem potkal ryby")

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]