Kapr ve smetanové omáčce
("Prima vařečka, TV Prima, červen 2001)

Suroviny:
  • 4 větší porce kapra
  • sůl a mletý pepř
  • čerstvé houby případně i žampiony (čím víc tím líp), nakrájené
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 100 g tuku
  • smetana
  • 2 pytlíky rýže
    Příloha: uvařená rýže

    Postup přípravy:
  • Porce kapra osolíme, obalíme v mouce a opečeme na hlubší pánvi na tuku.
  • Mezitím očistíme a nakrájíme houby.
  • Opečené porce kapra vyjmeme a na tuk vložíme pokrájené houby a podusíme.
  • Potom houby zalijeme smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku.
  • Krátce povaříme, vložíme porce kapra, ještě prohřejeme a přimícháme již uvařenou rýží.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]