Kapr smažený v rozmarýnové krustě s kaviárovou omáčkou
("Prima vařečka, TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 1 kapr
  • strouhanka
  • rozmarýn
  • zelený pepř
  • máslo
    Na omáčku:
  • malá plechovka kaviáru
  • 1 lžíce cukru do omáčky
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl
    Příloha: vařená mrkev a brokolice

    Postup přípravy:
  • Z kapra připravíme filátka tak, že ostrým nožem z jeho půlky odřízneme kůži.
  • Položíme porce na desku stolu kůží dolů a opatrně seřízneme nožem horní maso od kůže, nebo kůži napřed z kapra stáhneme.
  • Půlku kapra bez kůže vykostíme a rozdělíme na porce.
  • Porce masa můžeme předtím macerovat v rozpuštěném másle nebo citrónové šťávě.
  • Na pánvi s máslem připravíme směs na strouhankovou krustu:
  • Smícháme strouhanku, rozmarýn a zelený pepř.
  • Porce kapra položíme na rozpálené máslo a krátce osmahneme z obou stran a pak naneseme připravenou strouhankovou směs.
  • Na pánev k rybě vložíme půlku citrónu řezem dolů a dáme vše krátce zapéci do trouby.
    Kaviárovou omáčku
  • - připravíme smícháním kaviáru, citrónové šťávy a cukru, suroviny dávkujeme podle chuti.
  • Z brambor a mrkve vyřízneme úhledné soudky, které uvaříme a přidáme spolu s hlavičkou brokolice jako přílohu.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]