Kapr smažený v rozmarýnové krustě s kaviárovou omáčkou
("Prima vařečka, TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:1 kaprstrouhankarozmarýnzelený pepř máslo
Na omáčku:malá plechovka kaviáru1 lžíce cukru do omáčky1 lžíce citrónové šťávysůl
Příloha: vařená mrkev a brokolice
Postup přípravy:Z kapra připravíme filátka tak, že ostrým nožem z jeho půlky odřízneme kůži. Položíme porce na desku stolu kůží dolů a opatrně seřízneme nožem horní maso od kůže, nebo kůži napřed z kapra stáhneme. Půlku kapra bez kůže vykostíme a rozdělíme na porce.Porce masa můžeme předtím macerovat v rozpuštěném másle nebo citrónové šťávě.Na pánvi s máslem připravíme směs na strouhankovou krustu:Smícháme strouhanku, rozmarýn a zelený pepř.Porce kapra položíme na rozpálené máslo a krátce osmahneme z obou stran a pak naneseme připravenou strouhankovou směs.Na pánev k rybě vložíme půlku citrónu řezem dolů a dáme vše krátce zapéci do trouby.
Kaviárovou omáčku - připravíme smícháním kaviáru, citrónové šťávy a cukru, suroviny dávkujeme podle chuti.Z brambor a mrkve vyřízneme úhledné soudky, které uvaříme a přidáme spolu s hlavičkou brokolice jako přílohu.
ZPĚT do kapitolyHOME