Podzimní kapr
(Recept od paní Hanky Rampírové z Předhradí, prosinec 2003)

Suroviny:
  • 1 kapr
  • bílé víno "Vlašský ryzlink"
  • sůl
  • pepř čtyř barev čerstvě mletý
  • máslo
  • koření na ryby
  • 2 menší pórky
  • hrst mraženého hrášku
  • hrst mražené kukuřice
  • hrst solených arašídů
  • worchesterová omáčka
  • sójová omáčka
    Příloha: vařené brambory nebo bramborová kaše

    Postup přípravy:
  • Očištěného kapra nakrájíme na podkovy, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a polijeme bílým vínem.
  • Pak podkovy obrátíme, do každé vložíme jeden celý bobkový list, polijeme vínem i po druhé straně a znovu osolíme a opepříme.
  • Necháme odležet v lednici do druhého dne.
  • Druhý den dáme pod podkovy a po stranách pekáče plátky másla, porce ryby posypeme kořením na ryby, přidáme na kolečka nakrájený pórek, mražený hrášek, kukuřici a arašídy.
  • Pokapeme sójovou a worchesterovou omáčkou, nahoru dáme plátky másla a pečeme asi 30 až 45 minut.

    ZPĚT do kapitoly
    HOME