Podzimní kapr
(Recept od paní Hanky Rampírové z Předhradí, prosinec 2003)
Suroviny: 1 kaprbílé víno "Vlašský ryzlink"sůlpepř čtyř barev čerstvě mletýmáslokoření na ryby2 menší pórkyhrst mraženého hráškuhrst mražené kukuřicehrst solených arašídůworchesterová omáčkasójová omáčka
Příloha: vařené brambory nebo bramborová kaše
Postup přípravy:Očištěného kapra nakrájíme na podkovy, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme a polijeme bílým vínem.Pak podkovy obrátíme, do každé vložíme jeden celý bobkový list, polijeme vínem i po druhé straně a znovu osolíme a opepříme. Necháme odležet v lednici do druhého dne.Druhý den dáme pod podkovy a po stranách pekáče plátky másla, porce ryby posypeme kořením na ryby, přidáme na kolečka nakrájený pórek, mražený hrášek, kukuřici a arašídy.Pokapeme sójovou a worchesterovou omáčkou, nahoru dáme plátky másla a pečeme asi 30 až 45 minut.
ZPĚT do kapitolyHOME