Štika vařená se špenátem
("Prima vařečka, TV Prima, leden 2000, dietní pokrm)
Suroviny:6 ks filátek mořské štiky (porce asi po 150 g)sůl a pepř1 malá cibulenové koření tymián200 ml bílého vína500 g listového špenátučerstvý nastrouhaný oddenek zázvorumuškátový květ120 g másla100 g strouhanky
Příloha: brambory
Postup přípravy:
Do vody přidáme sůl, cibuli vcelku, koření, víno a asi 15 minut vaříme.
Připravené porce mořské štiky osolíme, vložíme do vývaru a vaříme asi 10 minut.
Ke konci varu přidáme k rybě spařit špenát.
Uvařené porce štiky pak opatrně z vývaru vyjmeme a upravíme na nahřátou mísu.
Špenát okořeníme zázvorem a muškátovým květem, navrstvíme jej na porce štiky a pokrm přelijeme rozehřátým máslem v němž jsme osmažili strouhanku.
ZPĚT do kapitolyHOME