Aljašský losos pečený v pekanové krustě - Alaska Salmon Bake with Pecan Crunch Coating
(Recept ze stránky allrecipes, vánoční recepty)

Pečený losos - v krustě ze strouhanky s jemně nasekanými pekanovými oříšky, může být i výtečným hlavním vánočním chodem!
Suroviny pro 6 porcí:
  • 3 lžíce dijónské hořčice
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 5 lžiček medu
  • 1/2 šálku čerstvé strouhanky
  • 1/2 šálku jemně nasekaných pekanových oříšků
  • 3 lžičky čerstvé petrželky, nasekané
  • 6 filetů lososa o váze 120 - 150 g
  • sůl a pepř podle chuti
  • 6 měsíčků citrónu

    Postup přípravy:
  • Předehřejeme troubu na 200°C.
  • V malé misce smícháme hořčici s máslem a medem.
  • V jiné malé misce smícháme strouhanku s pekanovou drtí a petrželkou.
  • Ochutíme porce lososa solí a pepřem a umístíme je na slabě pomaštěný pekáček (ohnivzdornou mísu).
  • Každou porci potřeme hořčično-medovou směsí a na každou porci navršíme strouhankovo-oříškovou směs.
  • Pečeme 10 minut na každých 2,5 cm tloušťky, měřeno v nejsilnější části, nebo až je losos hotov podle testu vidličkou.
  • Podáváme zdobené citrónovými klínky.
    nahoru
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]