Pstruh smažený v těstíčku s jogurtovou omáčkou
("Prima vařečka, TV Prima, únor 2000, 4 porce)
Suroviny:4 pstruzi1 citrón250 g hladké mouky200 ml piva 2 vejce (2 bílky + 2 žloutky na sníh)olej
Na jogurtovou omáčku:3 rajčata, oloupaná a nakrájená125 ml bílého jogurtupažitkasůl, pepř citrónová šťáva
Příloha: brambory
Postup přípravy:Připravíme těstíčko smícháním piva a žloutků.Z bílků ušleháme sníh, který přidáme k těstíčku a opatrně promícháme a necháme asi 10 minut v chladu odležet.Pstruhy podélným řezem od páteře vykostíme a vytvoříme filetky a vybereme kostičky.Pak nasekáme nadrobno petrželku, ve které rybu obalíme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v připraveném těstíčku.Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
ZPĚT do kapitolyHOME