Pstruh smažený v těstíčku s jogurtovou omáčkou
("Prima vařečka, TV Prima, únor 2000, 4 porce)

Suroviny:
  • 4 pstruzi
  • 1 citrón
  • 250 g hladké mouky
  • 200 ml piva
  • 2 vejce (2 bílky + 2 žloutky na sníh)
  • olej
    Na jogurtovou omáčku:
  • 3 rajčata, oloupaná a nakrájená
  • 125 ml bílého jogurtu
  • pažitka
  • sůl, pepř
  • citrónová šťáva
    Příloha: brambory

    Postup přípravy:
  • Připravíme těstíčko smícháním piva a žloutků.
  • Z bílků ušleháme sníh, který přidáme k těstíčku a opatrně promícháme a necháme asi 10 minut v chladu odležet.
  • Pstruhy podélným řezem od páteře vykostíme a vytvoříme filetky a vybereme kostičky.
  • Pak nasekáme nadrobno petrželku, ve které rybu obalíme, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v připraveném těstíčku.
  • Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]