Pstruh pečený nadívaný zeleninou a pomeranči
("Prima vařečka, pořad TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 2 menší pstruzi
  • 50 ml citrónové šťávy
  • 2 pórky
  • 30 g másla
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 pomeranče
  • 2 menší cukety
  • 15 ml oleje
  • 2 lžíce čerstvé petrželky kudrnky
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 3 ks různobarevných paprik
  • 1 červená cibule
  • 50 g strouhanky
    Příloha: vařené brambory, zelenina

    Postup přípravy:
  • Pstruhy vykostíme, osolíme, opepříme.
  • Přidáme na jemné plátky nakrájený česnek a citrónovou šťávu a necháme chvilku odležet.
  • V pánvi rozpustíme máslo, olej a vložíme jemně nakrájený pórek papriky, cibuli, cuketu a tymián.
  • Opékáme, po 5 minutách přidáme na malé plátky nakrájený pomeranč, chvilku podusíme a přidáme strouhanku.
  • Do vymaštěné pečící nádoby položíme filet pstruha, na něj poklademe nádivku a přikryjeme druhým dílem filetu.
  • Potřeme olejem a dáme péci do trouby cca na dobu 25 minut.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]