Pstruh pečený nadívaný zeleninou a pomeranči
("Prima vařečka, pořad TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:2 menší pstruzi50 ml citrónové šťávy2 pórky30 g másla1 lžička čerstvého tymiánu4 stroužky česneku2 pomeranče2 menší cukety 15 ml oleje2 lžíce čerstvé petrželky kudrnkysůl a čerstvě mletý pepř3 ks různobarevných paprik1 červená cibule50 g strouhanky
Příloha: vařené brambory, zelenina
Postup přípravy:Pstruhy vykostíme, osolíme, opepříme.Přidáme na jemné plátky nakrájený česnek a citrónovou šťávu a necháme chvilku odležet.V pánvi rozpustíme máslo, olej a vložíme jemně nakrájený pórek papriky, cibuli, cuketu a tymián.Opékáme, po 5 minutách přidáme na malé plátky nakrájený pomeranč, chvilku podusíme a přidáme strouhanku.Do vymaštěné pečící nádoby položíme filet pstruha, na něj poklademe nádivku a přikryjeme druhým dílem filetu.Potřeme olejem a dáme péci do trouby cca na dobu 25 minut.
ZPĚT do kapitolyHOME