Pstruh smažený a nadívaný s koprovou omáčkou
("Prima vařečka, pořad TV Prima, listopad 2000)
Suroviny:2 menší pstruzi 2 mladé cibulky30 g másla250 ml suchého vermutu50 g mouky2 lilky 100 g strouhanky15 ml oleje2 lžíce čerstvé petrželky kudrnkysůl, bílý pepřčerstvý kopr250 ml bílého jogurtu1 lžíce sušeného kopru
Příloha: vařené nebo pečené brambory
Postup přípravy:Pstruhy vykostíme, osolíme, opepříme.Okurku nakrájíme na tenké kolečka a orestujeme na oleji, přilijeme vermut a necháme vydusit šťávu.Na filet dáme vrstvu okurek, přikryjeme druhým filátkem a spojíme párátky nebo jehlou.Porce obalíme v mouce pak v řidším sněhu z bílků a nakonec ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.Při podávání porce přeléváme trochou jougurtové koprové omáčky, kterou připravíme smícháním jogurtu a čerstvého nebo i sušeného kopru, jemně nakrájené cibulky, solí a pepře.
ZPĚT do kapitolyHOME