Pstruh smažený a nadívaný s koprovou omáčkou
("Prima vařečka, pořad TV Prima, listopad 2000)

Suroviny:
  • 2 menší pstruzi
  • 2 mladé cibulky
  • 30 g másla
  • 250 ml suchého vermutu
  • 50 g mouky
  • 2 lilky
  • 100 g strouhanky
  • 15 ml oleje
  • 2 lžíce čerstvé petrželky kudrnky
  • sůl, bílý pepř
  • čerstvý kopr
  • 250 ml bílého jogurtu
  • 1 lžíce sušeného kopru
    Příloha: vařené nebo pečené brambory

    Postup přípravy:
  • Pstruhy vykostíme, osolíme, opepříme.
  • Okurku nakrájíme na tenké kolečka a orestujeme na oleji, přilijeme vermut a necháme vydusit šťávu.
  • Na filet dáme vrstvu okurek, přikryjeme druhým filátkem a spojíme párátky nebo jehlou.
  • Porce obalíme v mouce pak v řidším sněhu z bílků a nakonec ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji.
  • Při podávání porce přeléváme trochou jougurtové koprové omáčky, kterou připravíme smícháním jogurtu a čerstvého nebo i sušeného kopru, jemně nakrájené cibulky, solí a pepře.
    ZPĚT do kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]