Chobotnice na červeném víně
(Jiří Sekanina: Rybí kuchařka NOWACO, str. 90, 1997, pro 4 osoby)
Suroviny:400 g chobotniček (mražené sáčky "Malé chobotničky")3 cibule1 stroužek česneku 60 l oleje 3 rajčata100 ml červeného vínasůl mletý pepř rozmarýn 1/2 citrónupažitka
Příloha: rýže s pažitkou
Postup přípravy:Cibuli velmi jemně nakrájíme necháme zpěnit v kastrolu na rozehřátém oleji.Přidáme chobotničky se šťávou a utřený česnek, sůl, pepř a rozmarýn.Podlijeme červeným vínem a asi 10 minut podusíme. Rajčata spaříme a oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky.Když jsou chobotnice téměř měkké, přidáme k nim připravená rajčata, několik plátků citrónu a dusíme do měkka, aby šťáva byla dostatečně hustá. Podáváme s rýží a sypeme nakrájenou pažitkou.
nahoru
ZPĚT do "Kuchařky Nowaco"
ZPĚT do "Ryby"HOME