Chobotnice na červeném víně
(Jiří Sekanina: Rybí kuchařka NOWACO, str. 90, 1997, pro 4 osoby)chobotnice

Suroviny:
  • 400 g chobotniček (mražené sáčky "Malé chobotničky")
  • 3 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 60 l oleje
  • 3 rajčata
  • 100 ml červeného vína
  • sůl
  • mletý pepř
  • rozmarýn
  • 1/2 citrónu
  • pažitka

    Příloha: rýže s pažitkou

    Postup přípravy:
  • Cibuli velmi jemně nakrájíme necháme zpěnit v kastrolu na rozehřátém oleji.
  • Přidáme chobotničky se šťávou a utřený česnek, sůl, pepř a rozmarýn.
  • Podlijeme červeným vínem a asi 10 minut podusíme.
  • Rajčata spaříme a oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky.
  • Když jsou chobotnice téměř měkké, přidáme k nim připravená rajčata, několik plátků citrónu a dusíme do měkka, aby šťáva byla dostatečně hustá.
  • Podáváme s rýží a sypeme nakrájenou pažitkou.
    nahoru
    ZPĚT do "Kuchařky Nowaco"
    ZPĚT do "Ryby"
    HOME

    [CNW:Counter]