Koktejl z krabího masa
(Jiří Sekanina: Rybí kuchařka NOWACO, str.80, 1997, pro 4 osoby)

Suroviny:
  • 500 g krabích tyčinek ( 2 sáčky zmrazeného výrobku "Krabí maso", váha 250 g)
  • 1/4 celeru
  • 100 ml smetany
  • 4 lžíce majonézy
  • 1/2 citrónu
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 1/2 grepu
  • hlávkový salát
  • 40 g lososového kaviáru
    Příloha: topinky

    Postup přípravy:
  • Celer očistíme a v osolené vodě uvaříme doměkka, krabí tyčinky rozkrájíme nadrobno, vychladlý celer na malé kostičky.
  • V misce promícháme s majonézou, citrónovou šťávou, kořením a polovinou ušlehané smetany.
  • Sektové sklenice vyložíme většími kusy salátu, nazdobíme loupanými dílky grepu, zbytkem šlehané smetany a lžičkou červeného kaviáru.
  • Servírujeme s opečenými toasty.
    nahoru
    ZPĚT do "Kuchařky Nowaco"
    ZPĚT do "Ryby"
    HOME

    [CNW:Counter]