Koktejl z krabího masa
(Jiří Sekanina: Rybí kuchařka NOWACO, str.80, 1997, pro 4 osoby)
Suroviny:
500 g krabích tyčinek ( 2 sáčky zmrazeného výrobku "Krabí maso", váha 250 g)1/4 celeru100 ml smetany4 lžíce majonézy1/2 citrónu sůlmletý bílý pepř1/2 grepuhlávkový salát40 g lososového kaviáru
Příloha: topinky
Postup přípravy:Celer očistíme a v osolené vodě uvaříme doměkka, krabí tyčinky rozkrájíme nadrobno, vychladlý celer na malé kostičky.V misce promícháme s majonézou, citrónovou šťávou, kořením a polovinou ušlehané smetany.Sektové sklenice vyložíme většími kusy salátu, nazdobíme loupanými dílky grepu, zbytkem šlehané smetany a lžičkou červeného kaviáru.Servírujeme s opečenými toasty.
nahoru
ZPĚT do "Kuchařky Nowaco"
ZPĚT do "Ryby"
HOME