Steaky z rybího filé s lososem
(Jiří Sekanina: Rybí kuchařka NOWACO, str., 1997)

Suroviny:Nechoďte za mnou, jdu vařit, brum, brum
  • 600 g rybího filé v kostce (výrobek v průhledném obalu "Rybí filé kostka", váží 600g
  • 100 g nepravého lososa v oleji
  • 150 g uzeného sýra (eidam, koliba)
  • citrón
  • 60 g oleje
  • 60 g jarní cibulky (naťovky)
  • sůl
  • oregáno
    Příloha: nové brambory ve slupce

    Postup přípravy:
  • Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme a pokapeme citrónem.
  • Krabičku lososa otevřeme, plátky masa vyjmeme a přebytečný olej slejeme až zůstane jen růžová šťáva.
  • Na pánvi rozpálíme olej a postupně v něm zprudka opékáme jednotlivé kousky filé, aby maso nezačalo pouštět šťávu a zachovalo si tvar.
  • Opečeme kostky urovnáme na plech, který potřeme olejem z lososa.
  • Na jednotlivé opečené steaky rozdělíme plátky ryby a okořeníme podrceným oreganem.
  • Povrch pokryjeme nastrouhaným uzeným sýrem a vše dáme zapéci pod gril nebo do rozehřáté trouby.
  • Vypečenou šťávu slijeme do pánve a krátce v ní zpěníme mladou zelenou cibulku nakrájenou na prstýnky.
  • Šťávu pak přelijeme přes zapečené steaky.
  • Jako příloha se hodí nové brambory uvařené ve slupce, které ještě horké oloupeme, osolíme, doplníme kouskem másla a posypeme špetkou drceného kmínu.
    nahoru
    ZPĚT do "Kuchařky Nowaco"
    ZPĚT do "Ryby"
    HOME

    [CNW:Counter]