Steaky z rybího filé s lososem
(Jiří Sekanina: Rybí kuchařka NOWACO, str., 1997)
Suroviny:
600 g rybího filé v kostce (výrobek v průhledném obalu "Rybí filé kostka", váží 600g100 g nepravého lososa v oleji150 g uzeného sýra (eidam, koliba)citrón60 g oleje60 g jarní cibulky (naťovky)sůloregáno
Příloha: nové brambory ve slupce
Postup přípravy:Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme a pokapeme citrónem.Krabičku lososa otevřeme, plátky masa vyjmeme a přebytečný olej slejeme až zůstane jen růžová šťáva.Na pánvi rozpálíme olej a postupně v něm zprudka opékáme jednotlivé kousky filé, aby maso nezačalo pouštět šťávu a zachovalo si tvar.Opečeme kostky urovnáme na plech, který potřeme olejem z lososa.Na jednotlivé opečené steaky rozdělíme plátky ryby a okořeníme podrceným oreganem.Povrch pokryjeme nastrouhaným uzeným sýrem a vše dáme zapéci pod gril nebo do rozehřáté trouby.Vypečenou šťávu slijeme do pánve a krátce v ní zpěníme mladou zelenou cibulku nakrájenou na prstýnky.Šťávu pak přelijeme přes zapečené steaky.Jako příloha se hodí nové brambory uvařené ve slupce, které ještě horké oloupeme, osolíme, doplníme kouskem másla a posypeme špetkou drceného kmínu.
nahoru
ZPĚT do "Kuchařky Nowaco"
ZPĚT do "Ryby"HOME