Pomazánka z lilků
(Z časopisu "Vlasta")
Suroviny:2 lilky1/2 cibuleolejrajčatový protlakpepřsůl
Postup přípravy:Očištěné lilky opečeme v troubě ze všech stran tak, aby změkly.Zbavíme je slupek a stopek a dužinu jemně posekáme.Pak přimícháme jemně nasekanou cibuli, směs osolíme, opepříme, zjemníme trochou olivového oleje. Ochutíme rajčatovým protlakem. Všepak osmažíme na pánvi a necháme vychladnout a získáme výtečnou pomazánku na bílé pečivo.
Poznámka DDK:
Tento recept údajně pochází z ruské kuchyně. Je však velmi obvyklý na Balkáně i jinde pod názvem např. "Kaviár chudých", nebo např. Jamieho "Kaviár hochů z Essexu (Jamie Oliver), nebo jen "Baklažánový kaviár z Francie. Významnou odlišností tohoto konkrétního receptu je, že neobsahuje česnek, ale cibuli.
nahoru
Na obsah kapitoly
HOME