Pomazánka z lilků
(Z časopisu "Vlasta")

Suroviny:
  • 2 lilky
  • 1/2 cibule
  • olej
  • rajčatový protlak
  • pepř
  • sůl


  • Postup přípravy:
  • Očištěné lilky opečeme v troubě ze všech stran tak, aby změkly.
  • Zbavíme je slupek a stopek a dužinu jemně posekáme.
  • Pak přimícháme jemně nasekanou cibuli, směs osolíme, opepříme, zjemníme trochou olivového oleje.
  • Ochutíme rajčatovým protlakem.
  • Všepak osmažíme na pánvi a necháme vychladnout a získáme výtečnou pomazánku na bílé pečivo.

    Poznámka DDK:
    Tento recept údajně pochází z ruské kuchyně. Je však velmi obvyklý na Balkáně i jinde pod názvem např. "Kaviár chudých", nebo např. Jamieho "Kaviár hochů z Essexu (Jamie Oliver), nebo jen "Baklažánový kaviár z Francie. Významnou odlišností tohoto konkrétního receptu je, že neobsahuje česnek, ale cibuli.


    nahoru
    Na obsah kapitoly
    HOME
    [CNW:Counter]